VRF Refnet Joıntler-Kollektörler Nelerdir ve Özellikleri

Vrf klima sistemlerinde kullanılan en önemli bakır boru tesisat elemanlarından ikisi Refnet Joıntler (branşman kiti,çatal) Ve Kollektörler (header) parçalarıdır.

Bu Vrf klima sistemleri parçaları ile birden fazla iç ünitenin tek bir bakır boru hattı ile aynı dış ünite ve dış ünite grubuna bağlı çalışmasına olanak sağlamaktadır.

VRF VRV Refnet Joıntler Ve Kollektörler

Vrf Refnet Joıntler (branşman kiti,çatal) Ve Kollektörler (header)

VRF klima sistemleri değişken soğutucu akışkan debili sistem,Isıtma veya soğutma yapmak amacıyla tasarlanmış sistemlerdir,klima sistemi olduğu içinde yoğunlukta bakır borular kullanılmaktadır.Bu bakır borulu sistemin çeşitli bağlantı elemanları vardır aşağıda iki adet vrf,vrv klima sistemleri parçaları olan Refnet Joıntler (branşman kiti,çatal) Ve Kollektörler (header) açıklamalarını bulunmaktadır.


VRF VRV Refnet Joıntler Ve Kollektörler

VRF Kollektöri (Header)

Header kollektörler vrf klima sisteminde bakır boru tesisatında bir hattan gelen soğutucu akışkanı birkaç kola ayırır veya birkaç hattan gelen soğutucu akışkanı bir hatta toplama işlemi yapan vfr klima sistem elemanıdır.Refnet header 4,6,8 veya 10 çıkışlı olarak imal edilmektedirler.

VRF Refnet Joint (Branşman Kiti)

Vrf klima sisteminde bakır boru tesisatında tek hattan gelen soğutucu akışkanı iki hatta ayırır,veya iki hattan gelen soğutucu akışkanı tek hatta indiren vfr klima sistem elemanıdır.

VRF VRV Refnet Joıntler Ve Kollektörler


VRF VRV Refnet Joıntler Ve Kollektörler

VRF VRV Refnet Joıntler Ve Kollektörler
Klima, bina ve araçlarda hava sıcaklığını değiştirerek termal konfor sağlamak için kullanılan elektronik bir cihazdır. Geleneksel bir klima, bir ısı pompası, soğutma döngüsü ve ısıtıcı olarak çalışır. Ancak ticari, konut ve endüstriyel soğutma sistemlerinde kullanılmaktadır. Bir alanı koşullandırmak için üç ana teknik vardır. Sıcak veya soğutulmuş su gibi "aktif" teknikler ve faz değişimi veya buharlaşma gibi "pasif" teknikler.

VRF klima, hayatınızı gerçekten daha konforlu hale getirebilir. Eviniz için bir tane satın almayı planlıyorsanız, aklınızda bulundurmanız gereken bazı önemli hususlar vardır. İlk olarak, evinize hangi boyutun uyacağına karar vermelisiniz. Odanızın alanını kontrol ederek gerekli boyutu öğrenebilirsiniz. Ardından bütçe aralığınıza karar verin. VRF klima fiyatları seçeceğiniz ölçüye göre değişkenlik gösterdiğinden piyasada farklı seçenekler de arayabilirsiniz. Ardından, ünite üzerinde bulunan havalandırmaları ve beraberinde gelen kanalları kontrol edin. Son olarak, evinizde kaç bölge kurmak istediğinize karar vermeniz gerekiyor.

Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »