Kapının üzerinde cam konulacaksa, en az iki veya üç adet cam konmalıdır. Konulan camlar düzgün olmalı, cam arasında terlemeyi önleyene kalsiyumklorit gibi kimyasal maddeler bulunmalıdır.
Ticari Tip Kasap Dolaplarının evaporatörleri, çoğunlukla cebri sirkülasyonlu olup, dolabın üst kısmına monte edilir. Dolap içinde, iyi bir hava sirkülasyonu olması için, evaporatörün duvara olan mesafesi 15-50 cm olmalıdır. Etleri hiçbir zaman evaporatörün tam karşına asmamalıdır. Aksi halde arka taraftaki etler muhafaza edilmez.
Et soğutucularının iç sıcaklığı +1°/+3°C olmalı, bağıl nem %80 civarında muhafaza edilmelidir. Etteki bakteri artışını önlemek amacıyla mümkünse ultraviyole lambalar kullanılmalıdır.
Soğutucu servis reyonları: Ambalajlı gıdaların taze olarak servise hazır muhafazasını sağlar.
Şarküteri ürünleri +3 °C ile +5 °C,
Et ve tavuk ürünleri 0 °C ile +2 °C,
Meyve ve sebze ürünleri +7 °C ile +9 °C’ta muhafaza edilir.
Market tipi soğutucular ürünlerin dışarıdan görülmesine imkân verecek şekilde ve ürünün özelliğine göre çeşitli şekillerde dizayn edilirler. Dolapların dizaynında şu özellikler dikkate alınır.
a.Ürünün hangi sıcaklıkta saklanacağı, örneğin süt ve et ürünleri + 4 ile +6 °C arası, paket et ve tavuk ürünleri 0°C ile +2 °C, meyve ve sebze ürünleri +7 ile +9 °C, dondurulmuş gıdalar ve sütten mamul dondurmanın –24 °C’ta muhafazası gereği vardır.
b.Ürünün istifleme özelliği, bazı ürünler üst üste konursa birbirlerini ezerek bozabilir. Bunun için raflara düzgün şekilde istiflenmeleri gerekir.
c.Ürünlerin ambalajlı ve ambalajsız olma durumuna göre soğutucular farklı şekilde dizayn edilirler; çünkü soğutulan hacimlerde nem oranı düşeceğinden ambalajsız ürünler su kaybederek kurur ve ağırlık kaybeder. Bunun için soğuk hava hareketinin düşük olduğu dizayn önem taşır.
Resim 5.29’da et ve et ürünlerinin teşhir edilerek pazarlanmasında kullanılan raflı, market tipi soğutucu görülmektedir.