VRF Klima Sistemleri Nerelerde Kullanılır

VRF Klima Sistemlerinde ısı transferi akışkanı olarak soğutucu akışkanın kullanıldığı sistemlerdir.

VRF Klima Sistemleri bir tek gidiş ve dönüş bakır boru hattı ile birden çok iç üniteyi çalıştırabilen sistemlerdir.

Vrv klima, Mitsubishi'nin devrim niteliğindeki sistemidir. Bu, piyasadaki en iyi klimalardan biridir. vrf klima sistemleri bu günlerde daha popüler hale geliyor. Evler için klima soğutma sistemleri ve arabalar için klima soğutma sistemleri etkilidir. Üstelik vrf klima sistemi, vrv klimadan daha ucuzdur. 


Vrf klimanın bilmediğiniz pek çok avantajı vardır. Bugün size bunları anlatacağız ve açıklayacağız. İlk olarak, Vrf klima sistemleri son derece enerji verimlidir! Verimsiz olan çok eski klima sistemlerinin aksine, Vrf ve vrf klima sistemi son derece verimlidir. Vrf klima sistemi, elektrik faturalarınızdan tasarruf etmenize yardımcı olur ve evinizde kullanım için çok güvenlidir. Son derece sessizdirler ve çevrenizdekileri rahatsız etmezler. Ayrıca sürdürülebilir ve çevre dostudurlar!

Vrf Klima Sistemileri Nerelerde Kullanılır

-VRV VRF Klima Sistemileri kullanılan ısıtma-soğutma tesisatının yetersiz kaldığı ve tamirat gerektiren yapıların değiştirilmesinde ilave ek klimaların kullanılma ihtiyaçlarının oluşabileceği durumlara rahatlıkla kullanılabilir.

-Yapı içinde ilave bir tesisat odasına yeterince yer ayrılamayan ve klima tesisat soğutucu sisteminin açık havaya konulması gereken yapılar kullanılabilir.

-Villaların kısıtlı kullanıma alanlarından vede görüntü kirliliğine engel olan etkenlerin istenilmediği durumlarda kullanılabilir.

-Hassas mimari yapıların görüntü kirliliği oluşturulmadan ısıtılıp soğutulmasında kullanılabilir.

-Yapı içinde soğutucu akışkan borularına göre çok büyük yer kaplayan hava kanallarının geçirilmesinin zor olduğu yapılarda kullanılabilir.



-Hom ofislerde,belli katları kiraya verilmiş plazalar ve iş merkezlerinde gelen faturaların kullanıma uygun olarak dağıtılması gereken durumlarda kullanılır.

-Oteller bu sistemin en önemli müşterileridir,neden çünkü bazı odalar kullanılırken bazıları kapalı kalacağı için değişken yüklere maruz kalan bir klima sistemlerine ihtiyaç vardır,bu merkezi klima sistemi ile tam otomasynlu bilgisayar sistemleri kullanılmakta odalardaki klimaları tek tuşla lobiden veya tesisat odasındaki bir panodan kumanda ihtiyacının olduğu otellerde kullanılabilir.

-Hastane,restoran,mağaza,tiyatro,sinema gibi birbirinden bağımsız birden fazla bölgenin iklimlendirme ihtiyacının  sürekli değiştiği tüm yapılarda kullanılabilir.



Vrv vrf Sistemine Neden İhtiyaç Duyuldu 

Yapıların dış duvarlarındaki dış ünite kirliliği,her ünite için ayrı ayrı bakır borulama sistemi,

Uzak bir noktaya klima çekmede oluşan verim düşüklüğü ve borulama kirliliği,bakır borulara göre çok fazla yapı içinde yer kaplayan hava kanallarının oluşturduğu alan sıkışıklığını azaltmak için,

Aynı yapı içinde değişken yüklere ihtiyaç duyulması,otomasyona uygun bir sistemin oluşmasından dolayı vrf klima sistemlerine ihtiyaç duyulmuştur. 

vrf klima modeli kapalı devre bir sistemdir. Sistemde bir gaz soğutucu sızdırmazlığı sağlanmıştır. Soğutucu akışkanın buharlaşmasıyla taban sıcaklığı düşürülür. Buharlaşan soğutucu akışkanın sıcaklığı, düşük sıcaklıklı kompresör tarafından düşürülür. Isıtılan soğutucu akışkan, elektrikli kondansatör tarafından yoğuşturulur. Odadaki ısıyı emer ve dışarıya verir. Vrf soğutma sistemi kompresör, evaporatör, kondenser ve genleşme valfinden oluşmaktadır.


Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »