Klima Bakımı Sırasında Neler Yapılır

Klima bakımı, hakkında fazla bilgisi olmayanlar için göz korkutucu bir ihtimal gibi görünebilir, ancak aslında, yapılması o kadar zor veya zaman alıcı değildir ve bunu yapmaktan elde ettiğiniz faydalar buna değer. Klima bakımı ve evde kendi ünitenizin bakımını nasıl yapabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin! 

Ancak klimanızın tüm yıl boyunca mümkün olduğunca verimli çalışmasını sağlamak için bilmeniz gereken bazı şeyler var. Başlamanıza yardımcı olmak için, klimanızın bakımının temelleri burada!

Klima Bakımı Sırasında Neler Yapılır

Klima bakımı yapılınca yalnızca parçaları değiştirmek veya pislikleri temizleme yapılmaz, bakım yapılınca neler olduğuna dair kısa bir genel bakış;

1-Herhangi bir iş yapılmadan önce, bir sızıntı testi yapılır ve her şeyin iyi çalışır durumda olduğundan emin olmak için ünitenizi değerlendirilir;

2-Yoğuşturucu serpantinlerindeki yaprak dal gibi engeller ve pislikler kaldırılır;

3-Klima ünitelerinin hem içinin hem de dışının temizlenmesi de düzenli bakım için önemlidir;

4-Hava filtrelerinin değiştirilmesi genellikle gerekli olacaktır;

5-Tüm bu adımlar tamamlandıktan sonra, her şeyin uygun şekilde çalıştığı ve soğutma için hava akışını kontrol etmelidir.

Düzenli bakım şiddetle tavsiye edilir. Yalnızca sisteminizin maksimum verimlilikte çalışmasını sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda olası sorunları daha ileride sorunlara yol açmadan önce belirleyeceklerdir.


Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »