Psikrometrik Diyagram Soruları ve Cözümleri Animasyonlu Anlatım 2

Psikrometrik Diyagram Sorularını verilen iki değere bağlı olarak çakışan noktadan bilinmeyen diğer beş değeri çakışan noktaya göre belirleyebiliriz.Psikrometrik Diyagram Sorularını uzun uznu formüller kullanarakta bulabiliriz ama Psikrometrik Diyagramları kullanmak herzaman daha kısa bir yol sağlamaktadır bizlere.


Psikrometrik Diyagram Soruları ve Cözümleri Animasyonlu Anlatım

Psikrometrik Diyagram Sorularını daha kısa yoldan çözmek için çeşitli proğramlarda bulup indirebilirsiniz.Psikrometrik Diyagram proğramlarını Türkçe olarak henüz bulamadım eğer telif hakkı sorunu olmayan Psikrometrik Diyagram Proğramı elinde olan varsa lütfen yorum yaparak paylaşımda bulunun.



Örnek 1:
Kuru termometre sıcaklığı 25 C, termodinamik yaş termometre sıcaklığı 19 C ve atmosfer basıncının 101,325 kPa olduğu bir ortamdaki nemli havanın özgül nemini, antalpisini, çiğ noktası sıcaklığını, bağıl nemini ve özgül hacmini bulunuz.

Çözüm:
25 C sıcaklıktaki kuru termometre doğrusu ile 19 C sıcaklıktaki yaş termometre doğrusunun kesim noktasından, istenen termodinamik özellikler gerektiğinde enterpolasyon yapılarak aşağıdaki şekilde bulunabilir:

Özgül nem: W = 11,3 gr/Kg kuru hava

Antalpi: h = 53,7 kJ/ kg kuru hava

Bağıl nem: F= %57

Çiğ noktası: td = 16 C

Özgül hacim(Yoğunluk): v = 0,86 Kg/ m3



Bu Sorunun Psikrometrik Diyagram Üzerinde Animasyonu Anlatımı


Psikrometrik Diyagram Soruları ve Cözümleri Animasyonlu Anlatım 2



Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »