Buzdolabı Defrost Rezistansının Görevi-Arızaları-Tamiri-Çeşitleri Nelerdir

Defrost rezistansı buzdolabı kar ve buz eritme sistemi,soğutucunun evaporatörünün yüzeyinde sabitlenmiş veya boru içinde bulunan defrost periyodunda devreye girerek belli aralıklarla otomatik eritme yaparak evaporatör yüzeyinde oluşan karı veya buzları kendiliğinden erimesi sağlayan sisteme defrost rezistansı denir.

Defrost Rezistansı Nasıl Sökülür


Soğutucu dolabın normal çalışma periyodunda sadece iletken olarak görev yapan ve timer motorunu besleyen defrost rezistansı, evaporatörün kapağı çıkartıldıktan sonra evaporatörün gövdesinden sökülür.

Defrost rezistansı evaporatörün altında bir kanala yerleştirilmiştir.Defrost rezistansına değiştirmek için evaporatörün etrafındaki alüminyum sacların sökülmesi gereklidir. Bu saclar sökülmeden defrost rezistansına ulaşılamaz.Defrost rezistansı elektrik bağlantısı soketlidir.

Soketler yerinden çıkarılarak rezistans elektrik bağlantısı kesilir ve evaporatör kaldırılarak defrost rezistansı yerinden sökülür.

Defrost rezistansı tamir edilmez yenisi ile değiştirilmelidir. Yeni defrost rezistansı söküldüğü şekilde yerine monte edilmelidir. Gücü ve ölçüsü sökülenle aynı olmalıdır. 

Yeni defrost rezistansı, evaporatör üzerindeki konumuna iyice yerleştirilerek monte edilir. Daha sonra rezistans elektrik bağlantı uçları, soket yerlerine bağlanır.

Farklı boyutlarda ve teknik özelliklerde kullanım alanlarına göre üretilen defrost rezistans fiyatları belirli detaylara göre farklılık gösterebilir. Seçeceğiniz marka, model, boyut ve teknik özellikler fiyatları belirleyen en önemli unsurlar arasındadır.

Defrost Rezistansının Arızaları Nelerdir


Bir eritme sonucu oluşan su,su toplama oluğundan geçerek boşaltma borusu aracılığı ile buzdolabınızın arkasındaki buharlaştırma kabına akar ve burada kendiliğinden buharlaşır.Boşaltma borusunun tıkanıp tıkanmadığını belirli zaman aralıkları ile kontrol ediniz. 

İkinci olarak,üst bölümün aşırı doldurulmasından kaynaklanabilir. Buzdolabın fişini çekmeli dinlenmeye bırakmalı ve kapı contalarını kontrol ederek üst bölümü gerektiği kadar doldurmalısınız.

Üç yukarıdaki iki maddenin haricinde çözülemeyen bir mekaniksel bir arızada teknik servis çağırınız.

Defrost Rezistansı Çeşitleri


Buzdolabı Defrost Rezistansının Görevi-Arızaları-Tamiri-Çeşitleri Nelerdir


Defrost Rezistansı Soruları


1.Defrost rezistansının buzdolabı soğutma sistemi içindeki görevi nedir.

Defrost zamanında devreye girerek kondenser üzerinde biriken buzların erimesini sağlamaktır.

2.Defrost rezistansının sağlamlığı nasıl kontrol edilir?

Ohmmetre’nin iki ucu rezistans uçlarına temas ettirilerek bir değer okunabiliyorsa rezistans sağlamdır.

3.Evaporatör üzerindeki buzlar eriten buzdolabı sistemi aşağıdakilerden hangisidir.

Defrost rezistansı


Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »