Soğutma Pistonlu Kompresör Çalışma Prensibi

Soğutma Pistonlu Kompresör Çalışma Prensibi
Pistonlu Kompresörler

Pistonlu kompresörler pozitif yer değişimi prensibine göre çalışır ve tüm teknik gazları sıkıştırmak için kullanılabilir.2000 bar'a kadar yüksek sıkıştırma basınçları oluşturabilir.

Pistonlu kompresörler,tek silindirli veya çok silindirli ve aynı zamanda tek aşamalı veya çok aşamalı kompresörler olarak mevcuttur.Daha büyük kapasiteler için çok silindirli kompresörler,daha yüksek basınçlar için ise çok aşamalı pistonlu kompresörler kullanılır.

Pistonlu Kompresör Nedir?

Pistonlu kompresör, havanın bir hazne içinde emildiği ve pistonlu piston ile sıkıştırıldığı, pozitif deplasmanlı bir hava kompresörüdür. Pistonlu hava kompresörü pozitif deplasmanlı bir kompresördür, çünkü hava önce bir hazne içinde emilir ve hazne alanı küçültülerek sıkıştırılır ve alan bir piston tarafından küçültülür.


Soğutma Pistonlu Kompresör Çalışma Prensibi

Pistonlu Kompresör Çalışman Prensibi

Piston,havayı filtreden emerek alçalır. Hava daha sonra giriş valflerinden silindire geçer. Bu noktada tahliye vanaları kapalıdır. Piston tekrar yükseldiğinde silindirdeki hava sıkışır. Eşzamanlı olarak, giriş valfleri kapanır ve tahliye valfleri, havanın boşaltılmasına izin vermek için yeniden açılır.

Soğutma Pistonlu Kompresör Çalışma Prensibi
Krank mili: Elektrik motorunun miline bağlanır ve dönme hareketini pistona aktarır.

Emme valfi: Piston hareket ettiğinde hava bir emme valfinden emilir.

Tahliye vanası: Basınçlı hava, tahliye vanası aracılığıyla depolama tankına boşaltılır.

Piston: Silindir içerisinde ileri geri hareketlidir ve havayı sıkıştırır.

Silindir: Hava silindirde sıkıştırılır.

Bağlantı Çubuğu: Bu, piston ve krank milini birbirine bağlar.

Güç verildiğinde, elektrik motoru dönmeye başlar ve kendisine bağlı olan krank milini döndürür ve piston, bir silindirin içinde ileri geri hareketini hareket ettirmeye başlar.

Sonraki Yazılar
« Prev Post
Önceki Yazılar
Next Post »